TPMS en bandenspanningsensoren

Vanaf 1 november 2014 beschikt  elke nieuwe personenauto over een bandenspanningcontrolesysteem. Dat bepaalde de Europese commissie. De juiste bandenspanning is positief voor de verkeersveiligheid en voor de levensduur van uw banden. Daarnaast neemt het brandstofverbruik af.
Kiefer Bandenservice: Klaar voor onderhoud van het systeem en om uw vragen te beantwoorden!

Afspraak maken
  • *
  • *
  • *
TPMS
TPMS  is de afkorting van Tyre Pressure Monitoring System. TPMS houdt de bandenspanning in de gaten. Een auto met een bandenspanningcontrolesysteem heeft een controlelampje op het dashboard, dat de automobilist waarschuwt als de spanning in 1 of meer banden 20% te laag is of als de bandenspanning onder de grens van 1,5 bar is gekomen.
 
Direct en indirect systeem
Het indirect systeem maakt in grote lijnen gebruik van het feit dat een band met een te lage bandenspanning een kleinere omtrek heeft dan een band met de juiste bandenspanning. De elektronica van de auto meet dat verschil en bepaalt zo of de band opgepompt moet worden.
Het directe systeem maakt gebruik van sensoren. Die meten de bandenspanning en geven die door aan de elektronica van het voertuig. Elke band heeft een eigen sensor, die van buitenaf niet zichtbaar is. De meeste sensoren zitten direct achter het ventiel.
 
Onderhoud 
Kiefer Bandenservice heeft een compleet TPMS assortiment dat bestaat uit sensoren, ventielen en programmeer apparatuur.
Met de TPM II diagnose computer kunnen wij uw sensoren uitlezen, resetten en vervangen.


<< Terug naar het overzicht